Skuteczna ochrona przed skażonym środowiskiem
Co to jest Nutria?
Nutria to ekstrakty 10 warzyw i 10 owoców z dodatkiem selenu. Zawierają one fitonutrienty, które mają kapitalne znaczenie dla zdrowia naszego organizmu.
  • Lycopeny, które głównie znajdują się w pomidorach i grejfrutach, są antyutleniaczami zapobiegają rakowi i chronią serce
  • Sulforany, które znajdują się w brokułach, kapuście i kalafiorze, zapobiegają rakowi i odtruwają komórki
  • Polifenol, który jest składnikiem zielonej herbaty, spełnia funkcje antybakteryjne, odtruwające i zapobiega rakowi
  • Siarczan organiczny, który można znaleźć w czosnku, wzmacnia system immunologiczny
  • Flawonoidy, które znajdują się w cebuli, jabłkach, winogronach i brokułach chronią serce i zapobiegają rakowi
 
Dieta zachodnia
Dieta przeciętego człowieka w kraju uprzemysłowionym składa się z potraw nie zaspakających zapotrzebowanie organizmu na składniki niezbędne dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Potrawy te są pochodnymi tradycyjnej żywności, z której w procesie przetwarzania usunięte zostały cenne składniki. Żywność, która wygląda dobrze, dostarcza na ogól tylko w nadmiarze zapotrzebowanie kaloryczne i białkowe, natomiast nie posiada w sobie nic albo bardzo niewiele z tych składników, które powinny się tam znajdować i wspomagać żywotne funkcje naszego ciała. Większość groźnych chorób cywilizacyjnych we współczesnym świecie, np. nowotworowych, spowodowanych jest wadliwą dietą wypełnioną substytutami żywności o wysokiej zawartości tłuszczów, białka i groźnych toksyn.
National Research Council zaleca spożywanie tylko 56 g białka dziennie dla ważącego 80 kg mężczyzny , oraz 44 g białka dla kobiety ważącej 58 kg. Oczywiście my bardzo często wielokrotnie przekraczamy tę zalecaną normę.
Toksyny i ich wpływ na nasz organizm
Wśród toksyn, zwłaszcza związki chloru, które znajdują się w powietrzu, wodzie i glebie, i które poprzez żywność trafiają do naszego organizmu, stanowią wielkie zagrożenie naszego zdrowia. Są one przyczyną raka piersi, jajników, jelita grubego i prostaty. Również przemysł żywnościowy, opanowany przez korporacje chemiczne i w niewielkim tylko stopniu kontrolowany przez rząd, przez dodawanie chemikalii do produktów spożywczych zwiększa zatrucie naszego organizmu.
W jaki sposób chemikalia toksyczne niszczą nasz organizm?
  • Chemikalia toksyczne są przechowywane w organizmie i atakują zdrowe komórki a to z kolei przyczynia się do powstawania chorób nowotworowych.
  • Osłabiane są główne organy (wątroba, nerki, itp).
  • Powodują problemy w oddychaniu, osłabiają funkcję płuc (astma, duszności).
  • Zakłócają prawidłową pracę układu hormonalnego, są często przyczną bezpłodności.
  • Opóźniają rozwoju mózgu, obniżają poziom inteligencji i jak również powodują przedwczesną śmierć u tysięcy ludzi.
  • Zakłócają system nerwowy.
  • Dramatycznie zwiększają produkcję wolnych rodników w naszych organizmach.

Wolne rodniki

  • Produkowane są przez zanieczyszczony organizm jak również przez sam proces oddychania.
  • Posiadają dodatni elektryczny ładunek.
  • Wyszukują zdrowe komórki po to, aby się do nich przyłączyć i pobrać z nich dodatkowy ładunek elektryczny.
  • Osłabiają zdrowe komórki.
  • Przyczyniają się do procesu starzenia i powstawania wielu chorób.
Selen i jego funkcje
  • Bierze udział w metabolizmie kwasu nukleinowego, potrzebnego do naprawy uszkodzonych tkanek i produkcji przeciwciał.
  • Zwiększa odporność na promieniowanie jonizujące oraz hamuje w pewnym stopniu rozwój chorób naczyniowych-sercowych.
  • Jest stosowany w leczeniu reumatycznego zapalenia stawów, stwardnienia rozsianego, dystrofii mięśni, niepłodności i innych.
  • Zapobiega rozwojowi procesów nowotworowych.
  • Bierze udział w spowolnieniu procesów starzenia i degeneracji.
  • Neutralizuje toksyczne działanie rtęci i innych substancji rakotwórczych.
  • Stosowany jest w nadciśnieniu, niedotlenieniu mięśnia sercowego oraz innych chorobach serca.
  • Wspomaga działanie witaminy C oraz E.
Skład Nutrii
Wyciąg z owocu róży, wyciąg z brokułów, pszczeli pyłek, wyciąg z lycopene, sproszkowany sok wiśni, sproszkowana śliwka, miazga pomarańczowa, sproszkowana malina, sproszkowane jabłko, sproszkowane mango, sproszkowany ananas, sproszkowana figa, wyciąg z grejpfruta, sproszkowany szpinak, sproszkowany czosnek, sproszkowany kalafior, wyciąg z kapusty, sproszkowana cebula, sproszkowana marchewka, wyciąg ze skórki winorośli, wyciąg z zielonej herbaty, celuloza, stearynian warzywny oraz siarczan wapnia, powłoka kapsułki (żelatyna, woda).
Nie zawiera sztucznych środków konserwujących, słodzików, skrobi, pszenicy lub nabiału.
Sposób użycia:
Sugerowana dzienna dawka to 2 kapsułki w trakcie posiłku. Składniki odżywcze najlepiej wchłaniane są z pożywieniem. Można również otworzyć kapsułkę i wysypać zawartość na sałatkę, warzywa, dodać do zupy, zapiekanki lub wymieszać z ulubionym napojem.
Kapsułki zawierają:
Witaminę A, Beta Karoten, Witaminę C, Witaminę E, Kwas foliowy, Cynk, Selen, Chrom, Molibden, Lycopen, Siarczany organiczne.